ER HØJ INTENSITET BEDRE END LAV INTENSITET

Gratis fragt

Kundeservice døgnet rundt

Spar minimum 25% på alle modeller

Er høj intensitet bedre end lav intensitet?

Hvad er den generelle anbefaling?

Hos sundhedsstyrelsen anbefaler de 30 minutters bevægelse for voksne og 60 minutter for børn med moderat/høj intensitet hver dag. Men det behøver ikke nødvendigvis at være en løbetur. Du kan også gå hurtigt op ad bakker eller træde ekstra hårdt i pedalerne til eller fra arbejde.


De 30 minutter i bevægelse kan deles op i 3 x 10 minutter. Aktiviteten skal foregå i mindst 10 minutter og skal være i så højt tempo at du ikke kan snakke almindeligt imens. Det betyder også at hvis man blot tager trapperne et par etager  op, tæller det ikke med i den daglige halve time, men det giver jo godt alligevel.


Hvorfor skal pulsen egentlig op?

Høj intensitets træning hvor du får pulsen højt op og bliver presset, reducerer din risiko for livsstilssygdomme - som eksempelvis hjertesygdomme, knogleskørhed, blodpropper, demens, galdesten m.m. Den høje intensitetstræning kan betyde at du får en højere livskvalitet i en periode på op mod 10 år.


Hjertet

Når du anvender konditionstræning, hvor du arbejder med forhøjet puls, kaldes det også styrketræning for hjertet. Træningen styrker hjertemuskulaturen og gør at hjertet, bliver i stand til at pumpe mere blod ud i kroppen per sammentrækning. Hjertet kan sende en større mængde af blod ud i kroppen per minut. Det betyder at din puls ligger på et lavere niveau end det tidligere gjorde, ved at kroppen arbejder som den plejer. Med andre ord skal hjertet derfor egentlig slå færre gange, for at gøre det samme.


Musklerne

Konditionstræningen vil få antallet af de små blodkar, som er omkring musklerne til at vokse. Det er her iltudvedkslingen mellem blod og muskler foregår. Ved denne proces gør det leveringen af ilten mere effektiv. Det øger kroppens iltoptagelse, det fremmer din præstationsevne og kroppens udholdenhed.

Lav intensitet kontra høj intensitet

Tæller min daglige aktivitet så ikke, hvis jeg ikke har pulsen op? Svaret er jo! Al den aktivitet du laver, tæller selvfølgelig med i dit "daglige regnskab". Studier viser at det har en god effekt på vores kredsløb, konditionstal og stofskifte. At gå en tur er stadig en aktivitet og vil stadig kunne opretholde en jævn forbrænding i løbet af dagen, istedet for blot at sidde stille ved et skrivebord. Hvis man skal sammenligne hvad der er bedst? 15 minutter's bevægelse med høj intensitet eller 30 minutter, med lav intensitet? Så er svaret de 15 minutter med høj intensitet. Det vil sige at man kan spare tid og samtidig få en bedre kondition. Det betyder at man kan skifte gåturen ud på 30 minutter, med en løbetur ud på 15 min.


En anden mulighed er at man eksempelvis kan trampe lidt ekstra i pedalerne på vej til arbejde og blot medbringe skiftetøj, eller man kan cykle en lidt længere vej hjem. Men hvis du har bedre tid i løbet af dagen, lyder anbefalingen på at du finder en sportsgren, som har de elementer du synes er sjove. De fleste sportsgrene er konditionsforbedrende, så du kan lige så godt tage en tur på rulleskøjter, som en løbe - eller cykeltur. Det hele afhænger af, hvor højt din puls ligger under den givne aktivitet.


Mål pulsen

Det kan være en god motivation for dig at købe et pulsur, eller kigge rundt på shoppen, da udvalgte af vores aktivitetsmålere har pulsmåler. Hvis din puls ligger omkring 80 og op til 95% af maximum, så får du den bedste effekt på din kondition. Ligger den derimod under 65% af dit maximum, bør du øge farten hvis du eksempelvis er ude at løbe. Man kan lave en cirkaberegning på ens maxpuls, ved at sige 220 minus din alder. Pulsur og andre teknikker er selvfølgelig ikke et must for at dyrke motion. En af de bedste motivationsfaktorer vil typisk være en træningsmakker, som ville stå og vente på dig ude i regnen, for at komme afsted på den løbetur i havde aftalt.

Virksomhedsoplysninger

Www.AktiveUre.dk

 

Sundby Birkevej 7

 

4800 Nykøbing Falster

 

E-mail: Info@aktiveure.dk

 

Mobil: 28 26 32 29 / 42 16 12 19

 

CVR nummer: 38842161

Info

Vi leverer gratis til hele landet

Læs om handelsbetingelserne her

Læs vores blog her

Trustpilot